Испанските филми, които трябва да гледате [част втора]

2014-05-27 17:27:00
Испанските филми, които трябва да гледате [част втора]
Снимка: outnow.ch

Надяваме се да сте харесали предишните няколко предложения за испански филми, тъй като сега сме ви подготвили още няколко. Този път си позволихме да добавим и два филма, които не са точно испански, но за сметка на това езикът име такъв, така че намерихме за уместно да ги поставим в тази класация, отговаряйки отчасти на първоначалния и замисъл. Ето днешните предложения:

 

 

Тайната на нейните очи

 

Бенджамин Еспосито е измъчван от спомените за едно нерешено престъпление и за една жена, която е обичал тайно. Тези натрапчиви мисли го довеждат до решението да напише книга, процес, в който Бенджамин се вижда изправен пред всички призраци преследвали го през последните 30 години. Той ще преживее миналото потопявайки зрителя в една незабравима история, която заслужено донесе на филма Оскар за най-добър чуждоезичен филм.

 

Кучешка любов

 

Три взаимосвързани истории за различни нива на живо в Мексико Сити, всичките решени от една пътна катастрофа. Октавио, който е човек, опитващ се да събере достатъчно пари, за да избяга със сестрата на жена си, решава да вкара кучето си Кофи в света на боевете с кучета. След като боят с кучета взема неблагоприятен обрат, Октавио побягва с колата си и преминавайки на червена светлина предизвиква катастрофа. Така щастието на Даниел и Валерия е преждевременно отнето, когато тя загубва единият си крак в катастрофата. Ел Чиро е скитник, грижещ се за бездомни кучета и се явява основен свидетел на катастрофата.

 

Мотоциклетни дневници

 

“Мотоциклетни дневници” е вълнуващ и изпълнен със съчувствие филм — хроника на годината, в която Ернесто “Че” Гевара се пробужда за политическата си кариера… Без да правят опит да обожествяват или пък да развенчават мита за Че Гевара, режисьорът Валтер Салес и неговите сътрудници си поставят за цел да документират чисто човешките и живописните географски подробности, които биха дали по-пълна представа за бъдещето на революционния водач. Въздействащият резултат от техните усилия представя легендата за Че Гевара в светлина, за която в конвенционалната екранна биография би могло само да се мечтае. Защото централната фигура в този интригуващ филмов разказ въплъщава идеалиста, който живее у всеки от нас.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия